dilluns, 3 d’octubre del 2011

El dimoni dels nombres


Comencem per escriure una petita sinopsi:

------------------

Robert és un jove, a qui no li agraden les matemàtiques. Una nit, amb un somni, apareix un dimoniet, que vol iniciar-lo, i el més important, aconseguir que li agraden les matemàtiques. A partir d'aquesta nit, Robert, junt al demoni, durant 12 nits, fan un viatge al voltant del gran món de les matemàtiques. Començant per l'origen dels nombres, el 0 i l'1, fins a un gran sopar amb les persones més destacades del món de les matemàtiques a tota l'història com sir Russel, Bockel, Euler, Gauss etc... . Al llibre trobem problemes com els dels conills,  i més coses com, la quadratura del cercle, l'estadistica i probabilitat, nombres triangulars i molt més. Tot açó fa que Robert, deixe d'odiar les matemàtiques, i fins i tot, es divertisca amb elles, gràcies a Bonatxi, el dimoni dels nombres.
------------------

La majoria de somnis de Robert eren quasi sempre els mateixos, sempre li jugaven una mala passada, però un dia somnia amb un tal dimoni dels nombres, (a en Robert no li agradaven gens les matemàtiques tal vegada per la seua complicitat) era tan sols un dimoni que li va visitar durant 12 nits explicant-li tot tipus de problemes matemàtics des de obtindre tots els números a partir de senzilles multiplicacions d'1 fins a intentar donar una explicació lògica del perquè 1+1=2. Cada nit que passava li agradaven més les matemàtiques a Robert. Fins que en la nit número 12 li passarà un esdeveniment que mai li havia ocorregut en tots els somnis...

-------------------

Aquest llibre tracta de Robert, un xic al que no li agraden gens les matemàtiques per culpa del seu professor. Cada nit somniava coses horribles que li feien passar una mala estona, fins que es va ficar als seus somnis un dimoni del nombres, el qual li ensenya a Robert durant 12 nits, lo divertides que poden arribar a ser les matemàtiques. En cada somni el dimoni li intenta explicar una cosa diferent, des de les més fàcils, com pot ser el perquè de que 1+1=2, fins a costosos problemes matemàtics. Amb tot açò Robert aprèn a gaudir amb les mates.

--------------------